Blogg

Hur lång är en månad?

Ja, kära läsare. Vad har Ni lärt Er i skolan en gång i tiden?

"Varannan månad är 31 dagar och varannan 30, utom februari som är 28 för det mesta utom när det är OS för då är den 29, och sedan är det ju något med juni och juli också som man inte kommer ihåg men hur som helst så går det alltid(?) jämnt upp när Nyårsafton kommer." Vem bryr sig då om hur det gick till?

1 år, 7 månader och 13 dagar, eller 19 månader och 13 dagar, eller 19,5 månader ungefär sisådär typ.

Tid kan kännas kortare eller längre. Vad beror det på? "Den som väntar på något gott väntar alltid för länge" sägs det. Är det relevant när man pratar tidsbegrepp? Kanske, kanske inte. Det är en fråga som kan diskuteras i evigheter. Ungefär som det där med vem som vann valet.

Hur som helst - Ovan nämnda tidsrymd är den tid jag var utan körkort. En ganska lång tid. Efter överklagan, rättegång, dom, avslag på prövningsrätt x 2, juridiska ombud, bilsimulatortest, tjafs, kostnader, tråkiga brev, hopp, förtvivlan och lite till så fick jag tillbaka körkortet.

I april -17 ansågs jag vara livsfarlig i trafiken och direkt olämplig som bilförare. I november -18 fick jag tillbaka lappen. "Tack för lånet". "Tack för pengarna." Vad säger man?

"Åh, det var inget. Säkert mitt fel ändå." Eller? Ibland känns det som om att luften tagit slut ...

©2018 Per Jonsson, Pellewood

 

gallery/img_0261

Här till höger finner du det senaste inlägget från Pellewood´s blogg.

Gamla inlägg finner du under länken längst ner på sidan.

Trevlig läsning!

gallery/img_0263

Klicka på bilden för att komma till bloggarkivet